Deze ondergoedmerken zijn duurzaam

Bezig met laden...

Een duurzame wereld begint bij jezelf. Als jij milieubewust kleding koopt, zet je al een eerste stap richting een duurzamere wereld. Begin eens met het eerste wat je 's ochtends aantrekt: je ondergoed! Steeds meer ondergoedmerken doen mee en gebruiken gerecyclede en organisch geproduceerde materialen. Dit zijn de populairste merken met duurzaam ondergoed:

duurzaam ondergoed heren en dames

Bamboo Basics

De naam zegt genoeg: Bamboo Basics produceert bamboe ondergoed. En dat is niet alleen fijn voor je billen, maar ook voor de planeet. De belasting op het milieu is bij de productie van bamboe namelijk tot 80% minder dan bij katoen.

Björn Borg

Björn Borg knokt met zijn eigen B. Tomorrow project voor een better tomorrow. Veel boxershorts zijn al gemaakt van bijvoorbeeld BCI katoen, biologisch afbreekbaar Tencel of gerecycled microfiber − en dat worden er alleen maar meer!

Calvin Klein

Ook bij Calvin Klein zie je langzaamaan steeds vaker een duurzaam-label. Er zijn nu al wat boxers van gerecycled katoen, maar het doel is om in 2025 alleen nog maar duurzaam katoen te produceren.

JBS

Met boxers van bamboe en organisch katoen is het grooste deel van de JBS collectie duurzaam. Dit merk wil alleen het allerbeste: voor jou en als het even kan ook voor de wereld. Om dat te bereiken blijft JBS continu in ontwikkeling.

O'Neill

O'Neill is als echt surfersmerk dol op de zee en wil deze graag zo schoon mogelijk houden. Daarom is veel O'Neill ondergoed gemaakt van organisch katoen, gerecycled katoen of BCI katoen.

Superdry

Superdry is fan van organisch katoen en daarom zijn wij fan van Superdry. Organisch katoen minimaliseert waterverbruik, elimineert bestrijdingsmiddelen, zorgt voor een goede gezondheid van de bodem én voor een goed levensonderhoud voor de boeren.

ten Cate

Hoewel alle boxers van ten Cate al OEKO-TEX gecertificeerd zijn, krijgen alleen boxers die aan de strengste eisen voldoen het speciale Dubbel Duurzaam label: dit betekent dat de materialen, verfstoffen én behandelingen niet schadelijk zijn voor mens en milieu.

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger werkt aan een duurzame cirkel waarin het katoen organisch is of een BCI label heeft, fabrieken de rechten van hun werknemers beschermen en waar producten worden gerecycled. Klinkt goed, toch?

Vingino

Last but not least krijgt ook kidsmerk Vingino een welverdiende plaats in dit lijstje. Kwaliteit draait bij Vingino niet alleen om sterke materialen, maar ook om een eerlijke productie. Veel boxers zijn daarom gemaakt van organisch katoen.

Hoewel je nu al een heleboel merken hebt om uit te kiezen, zijn er nog veel meer. Je ziet alle merken en boxers op onze pagina met duurzaam ondergoed. Maak het verschil!

verder naar duurzaam ondergoed

stel hier je vraag
Chat avatar
contact
onze shops