Ondergoed opbergen en opvouwen: zo doe je dat!

Als het gaat om opbergen: ondergoed zou je natuurlijk als een propje in de la kunnen slingeren, alleen wordt het daar nou niet bepaald overzichtelijker van. Al heb je er na het draaien van je wasjes geen zin in, uiteindelijk loont de klus van onderbroeken opvouwen als een malle. Hoe je dat het gemakkelijkst doet? Volg dit stappenplan en binnenkort kun jij ondergoed opbergen als een pro.

ondergoed opvouwen

hoe ondergoed opbergen

stap 1 - pak ‘m erbij

Als het gaat om onderbroeken: vouwen zorgt ervoor dat je kast er helemaal georganiseerd uitziet. Het eerste wat je nodig hebt is een onderbroekkie en een gladde, rechte ondergrond.

stap 2 - even gladstrijken

Of je nou een boxershort of string voor je hebt liggen, voor ondergoed opbergen geldt dat je hem het best andersom kunt leggen. Spreid je onderbroek helemaal uit en strijk hem met je hand nog even glad. Laat de bovenkant met de eventuele tailleband naar boven wijzen.

stap 3 - onderbroeken vouwen

Nu kan het onderbroeken opvouwen beginnen! Pak de rechterhelft vast en vouw deze precies tot het midden. Vervolgens doe je hetzelfde met de linkerhelft, zodat beide kanten elkaar aanraken.

stap 4 - the top

Pak nu je nieuwe rechteruiteinde en vouw deze helemaal naar je nieuwe linkeruiteinde. Je merkt nu dat het bovenstuk er al spik en span uitziet.

stap 5 - the bottom

Maar we zijn er nog niet, want nu moet je nog de onderkant netjes in zijn eigen stof opbergen. Ondergoed verschilt natuurlijk per lengte, dus werkt deze stap voor kort vrouwenondergoed anders dan voor lange herenboxers. Slips en strings zijn al klaar als je de onderste stof nu in één keer naar boven vouwt. Gewone boxers en trunks hebben twee vouwen tot boven nodig en echt lange of wijde boxers drie of vier.

stap 6 - draaien en stapelen

Draai nu het gehele onderbroekpakketje om en tadaaa, hij is klaar om in je la opgestapeld te worden.

stap 7 - ondergoed opbergen zonder regels

Experimenteer! Er bestaat geen regel voor ondergoed opbergen, want er zijn tig manieren te bedenken om je ondergoedla netjes te houden. Probeer daarom zelf eens uit welke manier het best voor jou én je type onderbroek werkt.

ruimte voor wat nieuws

Zo, opgeruimd staat netjes! Waarschijnlijk lijkt je ondergoedla na al dat onderbroeken vouwen groter dan ooit, want al die kleine pakketjes nemen ongetwijfeld stukken minder ruimte in beslag. Als je het ons vraagt is dit de perfecte reden om jezelf direct te belonen met wat nieuwe boxers.

shop nu

onze shops