materiaal: bamboe

Bamboe is hip: tegenwoordig lijkt alles ervan gemaakt. En dat is alleen maar goed, want bamboe komt op natuurlijke wijze van een bamboeplant en is daardoor een stukje duurzamer. Daarna wordt dit mooie materiaal gesponnen tot bamboegaren en kun je er kledingstukken, zoals de boxershort van maken.

voordelen bamboe

De voordelen van bamboe zijn bijna eindeloos te noemen en dat verklaart waarom iedereen groot fan is. Naast dat bamboe een stukje duurzamer is dan bijvoorbeeld katoen, is bamboe ook ontzettend sterk. Zo weet je zeker dat je niet elke maand nieuw ondergoed hoeft in te slaan. Daarbij heeft bamboe antibacteriële en temperatuurregulerende eigenschappen, zodat jij je in bamboe ondergoed de hele dag fris en fruitig voelt. Maar ook in de winter past bamboe zich aan en houdt jouw bamboe onderbroek je warm - mocht je het daar beneden koud krijgen. Meer weten? Je leest alles over de eigenschappen van bamboe in onze blog.

nadelen bamboe

Hoewel bamboe dus op een duurzame wijze groeit, valt er wat betreft het productieproces (helaas!) nog wat te verbeteren. Bij het het oplossen van bamboebladeren en bamboehout worden soms aggressieve chemicaliën gebruikt en da's dan weer een beetje jammer.

bamboe wassen en strijken

Om de nadelen van bamboe te compenseren kun je ondergoed van bamboe en andere (onder)kleding van bamboe wat kouder wassen. De antibacteriële eigenschappen van deze stof zorgen ervoor dat je bamboo ondergoed al snel fris en schoon wordt, zelfs al op 30 graden. Hetzelfde geldt voor het strijken en drogen van je bamboe boxershort. Bamboe is kreukvrij, vormvast, antistatisch en het droogt snel, dus een droog- of strijkbeurt is eigenlijk niet eens nodig.

aanbod op boxers.be

Bamboe ondergoed: waar is het te koop? Nou, bij ons dus! We hebben steeds meer merken in ons assortiment met bamboe boxershorts. Shop het hier:

bamboe ondergoed heren
bamboe ondergoed dames

onze shops