materialen

materiaalinformatie

Het kopen van een boxershort: daar komt een hoop bij kijken. Merk, kleur, prijs en maat, bijvoorbeeld. Maar waar veel mensen overheen kijken is het materiaal waarvan het gemaakt is. Zonde eigenlijk, want er valt veel te kiezen en eigenlijk zou de keuze van materiaalsoort aan de basis moeten staan van de keuze voor de boxers die je koopt.

Misschien hou je van het frisse, stevige gevoel van een kantoenen boxer. Misschien gaat je voorkeur uit naar de zachtheid van modal, of past een sport-friendly microfiber boxer goed bij je.  
We hebben de meest voorkomende materialen binnen boxers.nl voor je op een rijtje gezet, zodat je voortaan een weloverwogen keuze kunt maken.

katoen

Katoenen ondergoed; onze voorvaderen waren niet anders gewend, en zoveel misten ze ook niet. Katoen is in al zijn degelijkheid een flink sterk en slijtvast materiaal. Het kan tegen een stootje, zoals een hete wasmachine of een strijkbout.

 >> Meer over katoenen boxershorts.

microfiber

Microfiber is een duurzame, synthetische mix van polyamide en elasthaan (ook wel: spandex), bestaande uit een hele fijne draad. Leuk feitje, ondanks dat je je er waarschijnlijk niks bij kunt voorstellen: de diameter is eenduizendste van een mensenhaar.

  >> Meer over microfiber boxershorts.

modal

Modal wordt ook wel ‘kunstmatig zijde’ genoemd, met het praktische gemak van katoen. Behoorlijk pretentieus, maar zeer terecht. Het dragen van een modal boxer zorgt voor een instant luxe gevoel. Het voelt namelijk heel zacht en glad aan, een beetje als de textuur van zijde.

 >> Meer over modal boxershorts.

micromodal

Het lichtglanzende micromodal is als de Ferrari onder de boxershortmaterialen. Neem alle eigenschappen van modal, en doe daar nog eens een schepje bovenop. Dan heb je micromodal.

 >> Meer over micromodal boxershorts.

 

 

onze shops